سنگین و سبک:
اگر وزن یک ناودانی مطابق با جدول استاندارد تولید این محصول باشد سنگین و در صورتی که کمتر از حدود مشخص شده در جدول باشد، سبک نامیده میشود.
جدول اشتال:
همان جدولی است که استانداردهایی از قبیل ضخامت و ابعاد این پروفیلها در آن درج شده است و تولیدیها مطابق آن محصولات خود را طراحی و تولید میکنند.
گوشت دار:
ناودانیهای ضخیم به اصطلاح گوشت دار نامیده میشوند.
گلمیخ:
به نوعی برش خورده گلمیخ گفته میشود.
انواع ناودانی از لحاظ فرایند تولید
حالا که با اصطلاحات رایج مربوط به این محصول آشنا شدید، در ادامه راهنمای خرید ناودانی، این مقطع فولادی را از لحاظ انواع مورد بررسی قرار میدهیم.
نورد شده
این نوع از شمش خام و با استفاده از غلطکهای نورد تولید میشوند. این نوع پروفیل فابریک است و بر اساس اندازه و ابعاد غلطک نورد تولید میشود. پس قیمت شمش آهن در نرخ نهایی آن اثرگذار است.
پرسی
این نوع با عملیات پرس و معمولا با طول ۶ متر تولید میشوند. کاربرد اصلی این مدلها استفاده در ساخت لبههای صاف در ساختمان است. البته بسته به اندازه و جنس، کاربرد مدلهای پرسی متغیر است.
انواع ناودانی از لحاظ ظاهر و ساختار
در نکات خرید ناودانی باید به انواع آنها از لحاظ ظاهر نیز اشاره کنیم. آین محصولات از لحاظ شکل و ظاهر به دو دسته ساده و مشبک طبقه بندی میشوند.
ناودانی ساده
این نوع با ورقهای گالوانیزه تولید میشوند. فرایند تولید میتواند بسته به شرایط سرد و گرم باشد، به طور کلی مدلهای ساده در سایزهای ۵ تا ۲۲ موجود هستند. همچنین ارتفاع مدلهای ساده به صورت متغیر ۳۰ تا ۴۰۰ میلیمتر است.
ناودانی مشبک
مدلهای مشبک نیز با فرایندهای سرد و گرم و با استفاده از ورقهای گالوانیزه تولید میشوند و این نوع در ساخت قفسههای فولادی در نصب سنگها به حالت خشک و ساخت سازههای فولادی کاربرد دارد.
همچنین این محصولات از لحاظ ساختار به دو دسته دیگر سبک و سنگین نیز تقسیم بندی میشوند. همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، مدلهای سنگین بر اساس جدول استانداردهای تعیین شده محاسبه و تولید میشوند؛ اما مدلهای سبک، وزنی کمتر از میزانهای تعیین شده در جدول اشتال دارند.